Tudnivalók az SMD beültetésről

Írta: Kategória: Tudásbázis Dátum: 2020-01-10 még nincs hozzászólás

 

Vállaljuk nyomtatott áramkörök gépi SMD beültetését akár 1 munkanapos gyártási idővel prototípus beültető sorunkon. Az alkatrészeket az ügyfélnek kell biztosítania. A NYÁK-ot megrendelheti tőlünk, de vállalunk hozott NYÁK-ra történő beültetést is. A beültetésnél forrasztópasztázáshoz használt lézervágott stencileket házon belül gyártjuk, külön díjat ezekért nem számítunk fel.

 
 
 

Technológiai paraméterek

Paraméter Érték
Maximális panelméret: 297x210mm (A4)
Minimális panelméret: 20x20mm
Legkisebb beültethető alkatrész: 0603 méret
Legnagyobb beültethető alkatrészméret: 16x16mm
Legkisebb alkatrésztávolság a körvonaltól: 3mm
Beültetésnél használt forrasztópaszta: Ólommentes
BGA és QFN beültetés: Nem vállaljuk
Ellenőrzés: Vizuális

A megrendeléshez szükséges paraméterek

Különböző alkatrészek száma: adja meg, hogy hány különböző típusú SMD alkatrészt kell beültetünk. Ez azért fontos, mert tudnunk kell, hogy hányféle alkatrészt kell betáraznunk a beültetőgépbe. Minél többféle alkatrészt kell táraznunk, az annál több időt vesz igénybe, és ez növeli a ráállás költségét.
Alkatrészpozíciók száma egy NYÁK-on: ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy hány darab SMD alkatrészt kell beültetnünk egy NYÁK-ra összesen, az alkatrész és forrasztási oldalt is beleértve. A beültetés árát főként ez határozza meg a tárazás és egyéb költségek mellett. Egy darab alkatrészpozíciónak számít egy ellenállás vagy kondenzátor, de pl. egy darab 100 lábú mikrokontroller is. Az árat tehát a beültetett SMD alkatrészek száma befolyásolja, nem a forrasztási pontok száma.

A kalkulátor árai

A kalkulátor árai abban az esetben tekinthetők véglegesnek (és előzetes árajánlatkérés a pontos ár meghatározásához nem szükséges), ha a megrendelés a megadott határértékeknek megfelel (alkatrész méretek, szükséges fájlok, stb.), és a szalagos alkatrészek egy-egy folytonos szalagban érkeznek be hozzánk. Amennyiben egy adott alkatrésztípus több szalagdarabon érkezik, akkor minden szalagdarabot újra és újra be kell fűznünk a beültetőgépbe, amely befűzésenként 599 Ft+ÁFA többletköltséggel jár. Ha ilyen többletköltség felmerülne, arról a megrendelőt az alkatrészek hozzánk történő beérkezése után tudjuk tájékoztatni. Fontos még, hogy minden új szalagnál szükséges az a plusz alkatrészmennyiség, amelyet a lejjebb levő “Az alkatrészek biztosítása” részben olvashat.
Minél nagyobb mennyiséget rendel, annál kedvezőbb darabárat ad az online felület.
Az árak egyszeri költségeket nem tartalmaznak, tehát programozási díjat vagy stencil díjat nem számítunk fel, ezeket már az első megrendeléskor sem kell kifizetni, ami kifejezetten kedvező a prototípusok beültetésénél.

Gyártási idő

Prototípusok esetén (kb. 1-2000 alkatrészig) a gyártási idő 99%-os biztonsággal tartható. Nagyobb sorozatoknál az aktuális megrendelések, illetve a beültetendő alkatrészek függvényében a gyártási időt lehetséges, hogy módosítanunk kell, amelyről a Gerber fájlok átnézése után tudjuk tájékoztatni a megrendelőt.
Expressz 1 munkanapos gyártási idő esetén az összes alkatrész beérkezését követő munkanapon a többi megrendelés mennyiségétől függően legkésőbb 19:00 óráig elkészül a beültetés.
A gyártási idő minden esetben az összes alkatrész beérkezésének napjától értendő.

Az alkatrészek biztosítása

Az alkatrészek biztosítása a megrendelő feladata. Az alkatrészeket elküldheti hozzánk egyben futárral, de hozzánk is rendelheti közvetlenül valamelyik alkatrész disztribútortól. Szükség esetén személyesen is elhozhatja címünkre a beültetendő alkatrészeket.
A beültetett alkatrészek mennyiségénél több alkatrészre van szükségünk, mert technológiai okokból az adott megrendelés beültetésére történő ráálláskor az alkatrésztekercsek (reel-ek) elején levő alkatrészeket a beültetőgép nem tudja felvenni, esetleg felvétel után elejtheti. Az alábbi alkatrészekből szükséges többet biztosítania a megrendelőnek a teljes alkatrész szükségleten felül:


– diódák, kisebb IC-k +5%, de minimum +5db
– 1206 méret felett +5%, de minimum +5db
– 1206-0805 méretig +10%, de minimum +10db
– 0603 méretnél +20%, de minimum +20db
– nagyobb alkatrészek, modulok esetén +0-2db biztosítása elegendő.

Prototípusok (néhány darab) beültetése esetén drágább alkatrészekből (pl. processzor, mikrokontroller, stb.) nem szükséges többet biztosítani.
Fontos, hogy minden alkatrész csomagolásán egyértelműen legyen feltüntetve a típusa! Minden különböző típusú alkatrészt külön csomagolásban (pl. műanyag zacskó, fólia, doboz, stb.) kérjük eljuttatni hozzánk, ne küldjenek különböző típusú alkatrészeket egybe ömlesztve, mert azok szétválogatása időigényes és számos hibalehetőséget hordoz magában.
Ha a NYÁK-ot is tőlünk rendelte meg, akkor a beültetéskor feltöltött fájlok alapján azt be tudjuk azonosítani, és a beültetést arra végezzük el. Ha a NYÁK-ot máshonnan rendelte, akkor kérjük, hogy az alkatrészekkel együtt juttassa el hozzánk.
Címünk: 1117 Budapest, Fehérvári út 44. 1. em. 113.

Fiducial-ok

A beültetéshez szükséges, hogy legalább 2db úgynevezett fiducial mark-ot (magyarul fiduciális jeleket) kell tartalmaznia a NYÁK-nak a beültetendő oldal(ak)on, pl. a két átlós sarokban. Ezek ahhoz szükségesek, hogy a beültetőgép kamerával megkeresve ezeket a pontokat, szinkronizálni tudja a beültetés koordinátáit a NYÁK tényleges helyéhez. Tehát, ha pl. picit ferdén kerül be a NYÁK a beültetőgépbe, akkor is pontosan a helyükre kerülnek majd azt alkatrészek.
A fiducial-oknak nálunk a következő követelményeknek kell megfelelniük:

– a rézrétegben 1-1,5mm átmérőjű, kör alakú pad,
– a lötstop rétegben ugyanezen középponttal 2-3mm átmérőjű, kör alakú lötstop nyitás.

Fontos, hogy amennyiben nincsenek fiducial-ok a panelon, és tőlünk rendeli a NYÁK-ot is, akkor el fogjuk helyezni a fiducial-okat a gyártás előkészítésekor olyan formában és helyre a NYÁK-on, hogy be tudjuk ültetni a panelt.
Fiducial-okkal nem rendelkező NYÁK-okat csak akkor tudunk beültetni, ha nem tartalmaznak sűrű vagy kis lábkiosztású tokozásokat, pl. (TQFP, TSSOP, 0402, stb.).

Panelizálás

Téglalap alakú egyedi NYÁK-okat nem szükséges panelizálni, ha a méretük nagyobb, mint 20x20mm. Csak a pl. kör vagy olyan más alakúakat kell panelizálni, amelyeket nem lehet stabilan és megismételhetően befogni a beültetőgépen, vagy a méretük nem éri el a 20x20mm-t. A technológiánk lehetővé teszi, hogy 20x20mm-es méretű téglalap alakú NYÁK-ot is nagy sorozatban beültessünk, az egyetlen kritérium, hogy minden NYÁK-on szükséges legalább 2db fiducial.
Ha túllógó alkatrészek vannak a panelon, vagy a kontúrtól kevesebb, mint 3mm-re is van alkatrész, akkor azokon az oldalakon szükséges panelkeret.
Kis darabszám (1-20db) eseten nem javasoljuk a panelizálást, ami Önnek is kényelmesebb, hiszen nem kell a törőfülek vagy ritzelés mentén csiszolni a NYÁK-okat széttördelés után, és valószínűleg a NYÁK gyártás ára is kedvezőbb, ha nincsen panelizálva (pl. a panelkeret árnövelő tényező szokott lenni). Nagyobb darabszám esetén is csak akkor javasoljuk a panelizálást, ha egy-egy egyedi NYÁK mérete kb. 100x100mm-nél kisebb vagy a NYÁK-onként beültetendő alkatrészek száma maximum 10-20db. Ezek csak ajánlások, általában minden megrendelést be tudunk ültetni függetlenül attól, hogy panelizálva van-e vagy sem.
A panelizálásról bővebben itt olvashat:

Panelkeret mérete

A beültetéshez nincs szükségünk panelkeretre. Így Önnek is kevesebbe kerül a NYÁK legyártatása, mert a panelkeret általában árnövelő tényező (növeli a megrendelt NYÁK felületet), illetve nem kell időt töltenie a panelkeret megtervezésével. A beültetéshez az egyetlen kritérium, hogy minden NYÁK-on szükséges legalább 2db fiducial.

Stencil

A beültetés előtt a forrasztópaszta felvitelére házon belül lézervágott stencilt készítünk, melynek árát nem számítjuk fel. Amennyiben rendelkezik már stencillel, elküldheti az alkatrészekkel együtt.

Szükséges fájlok

A megrendeléskor szükséges feltölteni az alábbi fájlokat egy darab ZIP fájlba tömörítve:

– a beültetni kívánt NYÁK tervét Gerber formátumban (amit a NYÁK megrendeléskor is feltöltött); ha panelizálva van a terve, akkor a panelizált tervet kérjük feltölteni, hogy tudjuk, hol vannak pontosan a panelon a fiducial-ok, és egymástól milyen távolságra vannak az egyedi NYÁK-ok a panelon belül,
– a beültetési ábrát (pozíciónyomat), amely alapján egyértelműen ellenőrizhetők az egyes alkatrészek elhelyezkedése és tájolása. Ez akkor is szükséges, ha a NYÁK-ra nem kér pozíciónyomatot.

– a beültetni kívánt oldal(ak)hoz tartozó stencil Gerber-eket (ez alapján készítjük el a stencilt a forrasztópasztázáshoz),
– BOM listát (BOM – Bill Of Materials, azaz alkatrészlista) XLS vagy CSV formátumban, ami tartalmazza az alkatrészek darabszámát NYÁK-onként, jelét (pl. R21, C10, stb.), tokozását és értékét/típusát. Amennyiben lehetséges, a fájl csak az SMD alkatrészeket tartalmazza, amelyeket be kell ültetnünk.

BOM lista példafájl letöltése itt.

– Pick and place fájl, amely tartalmazza az alkatrészek jelét (pl. R21, C10, stb.), középpontjának X és Y koordinátáját a NYÁK-on, elhelyezési szögét és beültetési oldalát (az alkatrész vagy a forrasztási oldalra kerül-e). Amennyiben lehetséges, a fájl csak az SMD alkatrészeket tartalmazza, amelyeket be kell ültetnünk. Továbbá segítség, ha tartalmazza még a tokozás és az alkatrész típusát is. A Pick and place fájl koordinátái ne legyenek elforgatva a Gerber fájlokhoz képest 90, 180, 270 fokban. Panelizált terv esetén a legjobb, ha a Pick and place fájl, csak egy terv koordinátáit tartalmazza, nem az összes egyedi alkatrész pozícióit a panelon belül. Tehát ne a panelizált tervből exportálja a PnP fájlt, hanem az egyedi NYÁK-jának tervéből.

Pick and Place példafájl letöltése itt.